Alarmă falsă pe lacul Siutghiol. 150 de persoane au căutat trei pescari care se aflau în siguranță

Data publicării:
siutghiol - 7199235-Mediafax Foto-Adrian Boioglu

Actualizare 23.28. După câteva ore de căutări, salvatorii au aflat că a fost vorba, de fapt, de o alarmă falsă. Trei persoane erau la pescuit pe lac și, când au văzut echipajele ISU, s-au speriat și au fugit.

Ei sunt acum la poliție și dau declarații despre incident.

Echipele de salvare s-au mobilizat după ce o femeie a anunţat că trei oameni au dispărut după ce au căzut în apele îngheţate ale lacului. Patru maşini de pompieri, patru ambulanţe, două elicoptere, două bărci şi zeci de militari şi scafandri s-au deplasat la fața locului. Aproximativ 150 de persoane au participat la operațiunile de căutare.

Lacul este înghețat în mare proporție, iar cele trei persoane ar fi căzut în apă după ce gheața s-a spart. Este probabil ca cele trei persoane să se fi aflat la pescuit la copcă.

Apelul la 112, dat de o femeie, a intervenit la ora 16.52, a declarat la Digi24 Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea. La aproape o oră, operațiunile de salvare erau în curs de desfășurare - o barcă va fi trasă pe gheață până la ochiul unde au căzut victimele, iar în zonă va fi trimis și un elicopter. Șansele de supraviețuire în apa înghețată, pe o perioadă așa de lungă, sunt însă foarte reduse.

Noul incident intervine la mai puțin de o lună de la tragedia petrecută aproape în același loc - un elicopter SMURD s-a prăbușit și patru persoane au murit. Accidentul a generat o largă polemică în România, serviciile de salvare fiind acuzate că au acționat prea târziu din cauza unei serii de neajunsuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri