Alertă greșită privind brânza românească. Italia a făcut corecturile

Data publicării:
branza lactate bradet FB-7

Conform corecturii, numele produsului vizat este „brânză fermentată” și nu „brânză de oaie” cum s-a anunțat inițial.

„La cererea punctului de contact românesc, numele produsului este specificat ca fiind brânză fermentată”, se precizează în informațiile publicate pe portalul RASFF.

Premierul Dacian Cioloș a declarat luni că alerta emisă la nivel european cu privire la produsele românești din lapte de oaie a fost greșită și a cerut clarificări în acest sens.

Citiți și: Alerta europeană, greşită din tastatură. Fierberea din industria laptelui a fost provocată de eroarea unui operator de calculator din Italia

„A fost o alertă greșit dată de autoritățile italiene, care odată că au vorbit de laptele de oaie, și nu de laptele de vacă. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Alerta a vizat greșit inițial produsele din lapte de oaie și înțeleg că a fost corectată apoi cu lapte de vacă, și nu la nivel național, pentru toate produsele românești, ci pentru produsele care într-adevăr au fost identificate", a spus Dacian Cioloș.

„Eu am și transmis prin reprezentanța noastră la Bruxelles, către Comisia Europeană, că dacă aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o poziție foarte clară, pentru că nu pot să accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare românești - și știu foarte bine despre ce vorbesc”, a adăugat premierul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri