Alertă în Comănești, Bacău| Zece familii, evacuate din cauza alunecărilor de teren

Data publicării:
alunecari de teren captura

Problema alunecărilor de teren este una mai veche în această zonă. Însă, acum pericolul alunecărilor de teren este accentuat din cauza ploilor abundente.

Comitetul local pentru situații de urgențe s-a întrunit în această dimineață și s-a decis ca familiile din zece gospodării să fie evacuate. 

Primarul localității spune că există un pericol foarte mare și că aproximativ 100 de familii se află în calea alunecărilor de teren.

„Suntem pe cod roșu din cauză că evacuăm zece gospodarii la o primă evaluare, dar e posibil să evacuăm încă alte multe zeci de gospodări. Poate să fie între 50 și 100 de gospodării în situația asta și poate să se ajungă până la drumul național și chiar calea ferată să fie afectată. Situația nu este deloc sub control, nu e deloc roz. S-ar putea ca acea aluviune care vine de pe versanții din amonte, e vorba de 2-3 kilometri de material care s-a dislocat din versanții muntelui și vin spre gospodăriile oamenilor. Cantități de sute de mii de metri cubi de pământ care antreneaza în calea lor copaci, stânci, pământ”, a spus edilul. 

Oamenii evacuați sunt mutați la rudele lor și cei care nu au rude în apropiere vor fi duși la un adăpost pentru situații de uregnță. 

„În momentul de față discutăm despre faptul că încărcăm bunurile tuturor celor care sunt în situația asta și le transportăm la rudele lor, care au rude care nu le punem la dispoziție o sală de sport la o școală pentru depozitarea acestor bunuri iar persoanele pentru a fi cazate în cotinuare avem un adăpost pentru situații de urgență.  La adăpostul pe care îl avem este lco pentru 70 de persoane. În continuare, vom solicita sprijinul ISU, poate ne pun la dispoziție acele module care au mai fost la inundații”, a adăugat Viorel Miron. 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri