Aleşii au dat liber la achiziţii. Senatorii cumpără 61 de maşini noi, deputaţii modernizează sistemul de vot 

Data publicării:
parlament -Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

Pe lista de cumpărături a Senatului se află 61 de maşini care ar urma să fie folosite de angajaţii din aparatul administrativ. Bugetul este de 3,750 milioane de lei.

Vasile Nistor, vicepreşedintele Senatului: „Au fost necesare pentru că tot parcul auto este distrus, costurile de reparaţii erau mai mari decât ar fi costurile pentru plătitul unui leasing la aceste maşini”.

Senatorii susţin şi că nu se mai simt în siguranţă când intră ori ies din instituţie. De frică să nu le cadă vreo bucată de tencuială în cap, s-au hotărât să instaleze copertine de protecţie. Expertiza tehnică şi documentaţia de avizare costă 14.000 de lei.

Ion Vărgău, secretarul general al Senatului: „S-au înregistrat de mai multe ori căderi de elemente de faţadă şi cred că reprezintă un real pericol aceste lucruri. În mometul în care vom avea bani mai mulţi ne vom ocupa şi de faţada exterioară”.

Şi deputaţii au planuri în această vară. Vor să instaleze noi aparate de vot electronic în sala de plen astfel încât, în timpul şedinţelor comune, şi senatorii să poată vota cu cartele. Investiţia se ridică la două milioane de lei. În plus, vor intra în reparaţii şi lifturile.

O parte dintre lifturile de la Camera Deputaţilor au fost deja modernizate, altele vor fi modernizate în această vară. Pentru aceste lucrari Camera Deputaţilor a alocat o sumă de 1,5 milioane de lei.

Tot vara aceasta, conducerea Camerei va încheia un nou contract pentru furnizarea de energie electrică pe care întenţionează să plătească, până în august 2016, cu 5 milioane de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri