Alexander Adamescu: Statul român, dat în judecată pentru falimentarea Astra

Data publicării:
alexander adamescu

 

„TNG urmează să dea în judecată statul român la un tribunal internaţional de investiţii pentru încălcarea drepturilor sale, în conformitate cu o serie de tratate bilaterale de investiţii”, arată un comunicat al The Nova Group Investments, firmă controlată indirect de Dan Adamescu, potrivit HotNews.ro.

„Statul român prin ASF şi alte instituţii a falimentat compania Astra. Singura şansă pentru a demonstra acest adevăr este un arbitraj în faţă unei Curţi de Arbitraj Internaţional, motiv pentru care TNG a transmis Guvernului României o notificare la mijlocul lunii decembrie 2015. Răspunsul a venit prompt: s-a construit un dosar penal împotriva Astra, care ignoră în totalitate datele reale şi pune vina în exclusivitate pe două persoane: Dan şi Alexandru Adamescu”, spune Alexander Adamescu, citat de comunicat.

Tribunalul Bucureşti a dat, la începutul acestei luni, curs cererii DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Alexander Adamescu. Un audit al companiei KPMG Advisory SRL, care a preluat administrarea Astra Asigurări în urma unei decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), dezvăluie legăturile lui Alexander Adamescu cu operaţiunile care au dus la prejudicierea patrimoniului Astra. Pe lista scurtă: calităţi oficiale deţinute cu încălcarea legii, împrumuturi între firme „surori” sau chirii pentru uzul personal al unei vile din Londra.

Citiți comunicatul integral al TNG pe HotNews.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri