Alexandru Ichim, Digi24 Galați: „Am descoperit că a prezenta ştiri nu este atât de uşor precum pare”

Data publicării:
Alexandru Ichim STIRI

Ce aduce nou Digi24 Galaţi pentru telespectatori?

În primul rând, Digi24 Galaţi le aduce telespectatorilor actualitatea în direct şi este locul în care informaţia e la putere. Tot ceea ce se întâmplă în Galaţi, dar şi în regiune, va fi sintetizat în jurnalele noastre, astfel încât telespectatorii să fie cât mai bine informaţi. Digi24 Galaţi le prezintă oamenilor ştiri din toate categoriile de interes, ştiri corecte şi echilibrate. Pe lângă ştiri, cei care se uită la televizor vor putea vedea şi emisiuni în care se vor dezbate problemele actuale ale regiunii.

Desigur, Digi24 Galaţi va căuta soluţii pentru toate aceste probleme pentru că ne interesează ca acestea să fie remediate.

Treci de la postura de corespondent la cea de prezentator. Ai emoţii?

Sincer să fiu, nu pot să descriu sentimentul care mă încearcă în acest moment. Am emoţii, desigur, dar cred că sunt constructive şi mă încurajează gândul că voi aduce telespectatorilor Digi24 Galaţi informaţiile de care aceştia au nevoie. Întotdeauna mi-am dorit să lucrez într-o televiziune de ştiri. Până în prezent am fost reporter, timp de un an şi jumătate, la staţia regională Digi24 Braşov. Mi-am dorit să intru şi pe partea de prezentare, iar dacă mi s-a oferit această oportunitate, nu am ezitat să o accept. Este adevărat că munca cere sacrificiu, iar pentru acest lucur am acceptat să mă mut în Galaţi. Un oraş frumos, cu o istorie aparte.

Care este cea mai dificilă situaţie în care au fost pus într-o transmisiune în direct?

Cât am fost reporter am avut parte de câteva situaţii dificile în timpul transmisiunilor live. Iarna trecută, pe una dintre pârtiile din Poiana Braşov, un turist a vrut să mă plimbe cu sania în timpul live-ului. Am început să vorbesc liniştit, iar la un moment dat am simţit că cineva mă trage din spate, de umeri. Norocul meu a fost că operatorul a plecat cu camera de pe mine şi le arăta telespectatorilor activităţile de pe pârtie, dar chiar şi aşa am încercat să nu îmi pierd cumpătul şi să vorbesc în continuare. O transmisiune live necesită foarte multă concentrare pentru că nu de puţine ori se întâmplă ca lumea din jurul tău să te salute, să claxoneze, dacă eşti lângă o stradă, sau chiar să se oprească lângă tine să vadă ce spui. Toate acestea te pot deruta dacă nu te concentrezi asupra subiectului pe care îl prezinţi telespectatorilor Digi24 HD.

Din faţa micului ecran pare uşor să prezinţi ştiri. Cât de greu este, de fapt?

Am descoperit că a prezenta ştiri nu este atât de uşor precum pare. Acest lucru pentru mine, înseamnă pregătire şi concentrare înainte de fiecare jurnal. Înainte de toate vreau să înţeleg ştirea, să ştiu despre ce este vorba şi mai apoi să o prezint ca atare. Iar dacă am vreo curiozitate, nu ezit să o discut cu reporterii Digi24 Galaţi. Jurnalul de ştiri necesită o atenţie deosebită şi o stare de spirit cât mai bună astfel încât, în momentul în care începe jurnalul, să pot face faţă oricărei situaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri