Alimente expirate, vândute pe litoral. Inspectorii OPC au dat amenzi

Data publicării:
Alimenteexpirate

Patronii şi angajaţii au declarat că nu au avut timp să aşeze alimentele unde trebuia, deoarece unitatea respectivă abia fusese deschisă, dar nu pentru vânzare, ci pentru a se aerisi spaţiul respectiv. De asemenea, aceştia au mai spus că au început afacerea de curând şi că încă nu ştiu toate criteriile pe care trebuie să le îndeplinească.

Atât patronii, dar şi angajaţii au spus însă că produsele lor sunt proaspete şi nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea consumatorilor, declarând că ei înşişi consumă aceleaşi produse.

Inspectorii pentru Protecţia Consumatorului au fost surprinşi de modalitatea de depozitare a alimentelor şi toată marfa găsită în neregulă a fost retrasă de la comercianţi şi au fost aplicate amenzi ce pornesc de la 2000 de lei.

În toată perioada sezonului estival, 12 inspectori de la Protecţia Consumatorilor, dintre care cinci sunt detaşaţi din alte judeţe din ţară, vor efectua zilnic astfel de controale, atât în partea de sud a litoralului, cât şi în staţiunile din nord.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri