Ambasadorul desemnat al Rusiei, primit la MAE

Data publicării:
valeri kuzmin mae

Valeri Kuzmin și Lazăr Comănescu

„Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, l-a primit astăzi, 27 iulie 2016, pe ambasadorul desemnat al Federaţiei Ruse, Valeri Kuzmin, în vizită de prezentare. În cadrul întâlnirii, ambasadorul desemnat al Federației Ruse a prezentat copiile scrisorilor de acreditare, conform uzanţelor diplomatice în materie”, se arată într-un comunicat al MAE.

Valeri Kuzmin a absolvit Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale, din capitala rusă, iar în 1998 cursurile de studii în diplomaţie ale Academiei Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

Noul ambasador de la Bucureşti a activat în mai multe structuri de conducere ale MAE şi în vremea URSS şi după prăbuşirea blocului sovietic - adjunct al directorului Departamentului pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord din cadrul MAE al Federaţiei Ruse, director adjunct în MAE, director al Departamentului pentru relaţiile cu subiecţii Federaţiei Ruse, Parlamentul şi orgnizaţiile civice şi politice ale MAE al Rusiei.

Valeri Kuzmin a mai lucrat ca diplomat în Libia şi Tunisia şi, înainte de Moldova şi România, a mai fost ambasador în Sudan.

„Când relaţiile dintre România, Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă au fost puse în pericol, cei care îşi spuneau parteneri ai Federaţiei Ruse au dispărut brusc. În vremuri grele, diplomaţia este instrumentul cu ajutorul căruia se păstrează relaţiile. Asta arată adevărata valoare a oamenilor, lucru ceva foarte complicat”. Declaraţia a fost făcută de Oleg Malginov în ultimul interviu pe care l-a acordat în calitate de ambasador al Rusiei la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri