Ambasadorul ucrainean în România: Guvernul negociază cu separatiștii pentru acces deplin în zona unde s-a prăbușit avionul

Data publicării:
teofil bauer ambasadorul ucrainei

Diplomatul a precizat că locul prăbușirii avionului se afla în zona controlului operațional al „grupurilor teroriste susținute de Rusia”.

Teofil Bauer a dat asigurări că guvernul ucrainean ia toate măsurile pentru a negocia cu grupurile armate ca să obțină „acces deplin” pentru a opera acțiunile de identificare și repatriere a corpurilor neînsuflețite. Ambasadorul s-a declarat încrezător că separatiștii vor da acces deplin echipelor de intervenție pentru a lucra la fața locului.

„În această etapă a investigaţiei avem motive să credem că a fost doborât. Este important să precizăm că armata ucraineană nu a folosit astfel de sisteme antiaeriene şi nu a lansat nicio rachetă în toată această perioadă în această zonă. Niciun avion de vânătoare ucrainean nu se afla în spaţiul aerian în momentul în care s-a produs această tragedie. În plus, aeronava Boeing 777 se afla în afara zonei de afectare a sistemelor de apărare antiaeriană a forțelor armate ale Ucrainei”, a declarat ambasadorul Ucrainei în România.

Teofil Bauer a mai spus că președintele Ucrainei a inițiat constituirea unei comisii de stat, din care vor face parte și reprezentanți ai unor „structuri internaționale”, pentru a investiga prăbușirea avionului. El a mai spus că, potrivit unor informații neoficiale, o cutie neagră ar fi fost deja transmisă Federației Ruse.

La MAE ucrainean și ambasadele Malaeziei și Olandei în Ucraina au fost instituite grupuri operaționale.

MAE ucrainean promite să elibereze rapid vize pentru rudele victimelor, inclusiv direct pe aeroport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri