Ambulanță în misiune, răsturnată pe șosea

Data publicării:
AMBULANTA_RASTURNATA

O ambulanţă din Suceava, care mergea să preia un bolnav, a fost lovită miercuri seară de o maşină şi răsturnată pe şosea. Accidentul s-a produs în centrul oraşului, într-o intersecţie. Un şofer neatent nu a acordat prioritate ambulanţei, pe care a izbit-o cu putere şi a proiectat-o într-un alt autoturism.

Ambulanţa din Suceava se deplasa către Dumbrăveni, la o urgenţă, atunci când, într-o intersecţie din centrul oraşului, a fost lovită violent de o maşină, care nu i-a acordat prioritate.

Sm auzit o bubuitură, am ieșit afară, o ambulanță, o mașină, o altă mașină ... ambulanța era răsturnată și când m-am întors mergea din inerție pe asfalt ... am luat o scară și am fugit să-i scot din ambulanță”, a spus un martor. 

„Băiatul ăsta cu Toyota venea de sus de la Centru Vechi, iar ambulanța mergea încolo și l-a lovit ... avea semnalele puse. A depășit că mașinile erau oprite la semafor și ambulanța a depășit coloana de mașini și probabil de aia băiatul n-a văzut de sus”, a adăugat un alt martor. 

Şoferul ambulanţei spune că nici nu a apucat să vadă maşina vinovată.

Eram în misiune cu semnalele luminoase și sonore și a intrat în noi. El zice că a forţat semaforul”, a spus șoferul ambulanței.

Atât el, cât şi asistenta au fost răniţi uşor şi transportaţi la spital. În cauză s-a deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

„Un bărbat de 19 ani de pe strada Mitropoliei care nu a acordat prioritate. Tânărul este începător și se pare că pe fondul vitezei și neacordării de prioritate a intrat în coliziune cu ambulanţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Nici unul dintre cei doi şoferi nu consumase alcool. Serviciul de Ambulanţă din Suceava a rămas, în urma acestui accident, cu doar şapte maşini de intervenţie, asta în condiţiile în care mai avea nevoie de cel puţin două autospeciale noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri