Amplă desfăşurare de forţe militare în poligonul Smârdan

Data publicării:
mapn

Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi a fost teatrul unei scene de luptă în care s-a folosit armament real de război. Misiunea militarilor a fost aceea de a prelua controlul asupra unor căi de comunicaţie foarte importante care să permită forţelor NATO reaprovizionarea şi reintroducerea în luptă a altor forţe umane şi de armament.

Lt. col. Ansel Justin, Forţele Infanteriei Marine ale SUA: „Faptul că ne-am antrenat împreună, aici în România, cu 5 ţări, promovează stabilitatea regională. Antrenamentul comun, acum pe timp de pace, demonstrează faptul că aşa cum ne antrenăm aşa o să şi luptăm, tot împreună.”

Lt. col. Valentin Sfreja, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi: „Am dovedit că suntem interoperabili, că în această săptămână am făcut încă un pas înainte în a învăţa să luptăm împreună, să ne cunoaştem mai bine şi sunt convins că fiecare a avut de câştigat în urma antrenamentului desfăşurat în această săptămână”.

Platinum Eagle este un exercițiu anual în care trupe multinaționale ale Alianţei Nord Atlantice simulează atacuri pentru a spori nivelul de cooperare dintre militarii NATO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri