ANAF verifică informațiile din “Panama Papers”

Data publicării:
N17 ANAF ASIGURAT LA CARPATICA agerpres

 

„ANAF a inițiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicațiilor fiscale ale informațiilor publicate prin proiectul de investigație jurnalistică “PanamaPapers”. Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice, și corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deținute, participații în firme, tranzacții interne sau internaționale”, se arată în comunicatul ANAF.

„În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicați inspectori antifraudă, inspectori fiscali și inspectori specializați în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informațiilor fiscale și executări silite”, precizează ANAF.

Dimineață, întrebat de jurnaliști, Dacian Cioloș a declarat că Fiscul nu are nevoie de îndemnuri de la prim-ministru ca să își facă treaba.

O primă reacție a avut și DIICOT, astăzi, pentru Digi24. Procurorul șef Daniel Horodniceanu a declarat că analizează documentele prezentante de presă pentru a decide dacă vor ajuta în anchetele aflate în defăşurare sau chiar în cele deja încheiate.

Până acum, Cristian Borcea, Sorin Ovidiu Vîntu, Vasile Frank Timiş și Said Baaklini se numără printre oamenii de afaceri români care, cu ajutorul firmei de avocatură Mossack Fonseca, şi-au pus la adăpost averile în paradisuri fiscale. O parte dintre ei chiar au fost cercetaţi pentru evaziune fiscală.

Pe același subiect

Dosarele Panama | Moșia miliardarului Beni Steinmetz de la Snagov, mai mare cu 20 de hectare 

Dosarele Panama, în atenţia DIICOT

Dosarele Panama | Explicațiile lui Frank Timiș

#PanamaPapers | Directorul RISE Project: Sunt implicați oameni de afaceri importanți din România, care au un impact mare în economie  

PANAMA PAPERS, pe înțelesul unui copil de cinci ani

9.000 de firme româneşti sunt controlate din paradisuri fiscale

Panama Papers | Partidul Radical din Ucraina va iniția declanșarea procedurii de destituire a președintelui Poroșenko

PANAMA PAPERS | Conexiunile offshore ale lui Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, cu Dinu Patriciu

#PanamaPapers| Schema prin care se ascund banii

Panama Papers | Afacerile controlate de miliardarul israelian Beni Steinmetz în România

#PanamaPapers| Apropiații lui Vladimir Putin ar fi ascuns miliarde de dolari în bănci și companii fantomă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri