Anchetă penală la Iaşi, după explozia în care au murit doi oameni

Data publicării:
explozie iasi

Luni aseara, în jurul orei 20, un bloc din Iaşi s-a zguduit din temelii. O explozie puternică a omorât doi oameni şi a rănit grav alţi trei. Încă 8 locatari au primit îngrijiri medicale. Iniţial, s-a vorbit despre explozia unei centrale, într-un apartament de la parter al cărui proprietar lipsea de câteva zile. Acum, ancheta ia în calcul o acumulare de gaze la subsolul blocului.

Bubuitura a fost teribilă. Eu am crezut întâi că este vorba de cutremur, când m-au uitat pe geam am văzut grilajul de la vecinul de la parter aruncat în curte. Şi atunci mi-am dat seama că a fost o explozie”, povesteşte una dintre locatarele blocului.

Gabriel Harabagiu, viceprimarul municipiului Iaşi: „Cred că gazul a fost din canivoul din josul străzii, de unde s-au făcut infiltraţii până în boxele şi în subsolul clădirii, pentru că deflagraţia şi urmările ei au avut loc în cele trei apartamente exact distribuite pe conducte şi pe culoarul ţevilor.”

Procurori, poliţişti, pompieri şi experţi tehnici au făcut cercetări la faţa locului.

Cezar Aanicăi, inspector la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Iaşi: „Planşeele de peste subsol sunt grav avariate, parţial distruse, cam pe jumătate din tronson. Din punct de vedere al siguranţei construcţiei, al siguranţei persoanei, nu se poate intra.”

Compania de distribuţie a gazelor a anunţat că va da fiecărei familii afectate câte 3.000 de lei şi le va pune la dispoziţie locuinţe, până îşi vor rezolva problemele. Tot 3.000 de lei oferă şi autorităţile locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri