Angajații din penitenciare încep protestele

Data actualizării: Data publicării:
gratii

Încep protestele în penitenciare. Sindicaliştii cer condiţii mai bune de muncă, dar şi bani pentru orele suplimentare. Luni vor fi pichetate mai multe penitenciare, printre care şi cel din Codlea, judeţul Braşov.

Luni, în jurul orei de 11:00, o parte a gardienilor peniteniciarului Codlea au anunțat că vor ieși în stradă. La această acțiune și-au anunțat participarea 50 din cei aproximativ 200 de angajați ai Penitenciarului Codlea.

Oamenii reclamă nerespectarea legislației care include personalul din sistemul penitenciar în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, cu urmări directe în ce privește nivelul salariilor.

Gardienii spun că protestul lor nu afectează cu nimic nivelul de supraveghere a deținuților din această unitate. Sunt însă deciși să nu renunțe la această formă de protest, până când Ministerul Justiției nu le rezolvă revendicările.

„Personalul din penitenciare lucrează în aceleași condiții pe care ministrul Justiției le deplânge în ceea ce-i privește pe deținuți. Cu toate acestea nu există un plan concret de îmbunătățire a condițiilor de lucru pentru personal, deși ANP s-a angajat la aceasta prin Acorduri Colective succesive. În prezent, se înregistrează la nivelul sistemului penitenciar un număr de 1,5 milioane ore suplimentare efectuate de către personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorită deficitului de personal de 8.000 de angajați, estimat de către ANP prin raportare la standardele de personal oficiale”, scrie în materialul sindicaliștilor din sistemul penitenciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri