ANSVSA, sesizată în cazul unui „dezastru ecologic”. Erau frunze

Data publicării:
frunze Moneasa 271116 (3)

Imaginile postate pe Facebook de un turist care a vizitat, în weekend, staţiunea arădeană Moneasa, au declanşat o inspecţie a ANSVSA, după ce au fost interpretate drept un dezastru ecologic de către cei care le-au văzut, câteva publicaţii preluând înregistrarea. În filmuleţ apare un lac în care par a fi mii de peşti morţi, autorităţile care s-au deplasat la faţa locului constatând, însă, că în apă sunt frunze, potrivit News.ro.

frunze Moneasa 271116 (1)

Un turist din Oradea a postat, sâmbătă după-amiază, pe contul său de Facebook, un videoclip cu un lac din Moneasa, în care par a fi mii de peşti morţi.

Bărbatul şi-a numit imaginile „Plimbare prin Moneasa”, însă mulţi au interpretat că acesta a fost martor la un dezastru ecologic, iar înregistrarea a ajuns în presă, mai multe publicaţii transmiţând ştiri despre „dezastrul” de la Moneasa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La scurt timp după apariţia ştirii în mediul online, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad s-au mobilizat şi s-au deplasat 115 kilometri de la Arad la Moneasa, pentru a vedea care este situaţia.

„Ne-am deplasat la faţa locului la o oră după ce ni s-a semnalat un posibil dezastru ecologic, dar echipa operativă a constatat că este vorba de frunze care pluteau pe apă, nicidecum de peşti morţi”, a declarat, luni, şeful DSVSA Arad, Viorel Agud.

frunze Moneasa 271116 (3)

Duminică, cel care a postat imaginile a precizat, după ce a primit critici din partea unor utilizatori ai reţelei Facebook, că a filmat „frumuseţile locului”.

„Ai umplut toată ţara cu prostia ta de videoclip, cu peşti morţi care de fapt sunt frunze de salcie”, a scris un bărbat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri