Sari la conținut

Antrax în carnea de vită, în Ungaria

Antraxul este o infecție produsă de Bacillus anthracis, transmisă de la ierbivore la om. Viața celor cinci persoane aflate sub monitorizare nu este în pericol. 

Bacteria a fost identificată în cadavrele mai multor vite găsite pe o pășune din apropierea localității Tiszafured.

Proprietarul animalelor știa de problema de sănătate a vitelor, dar a reușit să sacrifice unele dintre acestea și să vândă carnea.  

Potrivit sfatulmedicului.ro, oamenii pot dezvolta patru tipuri de infectii cu antrax:
- antrax cutanat, printr-o leziune a pielii
- antrax gastrointestinal, prin ingestia de alimente contaminate
- antrax orofaringian (regiunea posterioara a cavitatii bucale), prin ingestie de alimente contaminate
- antrax respirator, prin inhalarea sporilor.

Dintre cele patru forme, antraxul respirator duce la deces cel mai frecvent.