Aplicație pentru pelerini de Sfânta Parascheva

Data publicării:
aplicatie

Aplicaţia, care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil, va informa din timp şoferii despre traficul din oraş.

În perioada Sărbătorilor Iaşiului, strada care va fi închisă este strada Sarmisegetuza. Utilizatorii aplicaţiei noastre vor primi automat rute ocolitoare în cazul în care vor dori să ajungă pe această stradă”, explică Dan Dănceanu, administratorul aplicației.

Aplicația se folosește de GPS pentru a arăta zonele aglomerate. În plus, oferă informații în timp real despre trafic.

„Noi am făcut un calcul și consumă cam un mega de net la suta de kilometri, ceea ce mie mi se pare foarte puțin și nu mi se pare un consum exagerat”, spune Dan Dănceanu.

Străzile de pe hartă se înroşesc sau se îngălbenesc, în funcţie de ritmul în care se circulă.

Șoferii din Iași sunt deja nemulțumiți de traficul din oraș și se așteaptă ca lucrurile să se înrăutățească după sosirea pelerinilor.

Autorităţile se aşteaptă la un aflux mare de turişti, dar spun că s-au pregătit pentru a nu fi probleme majore în trafic. Sunt aşteptaţi peste 600 de mii de pelerini, aşa cum a făcut prognoza şi Ministerul de Interne. Poliţia rutieră va lua toate măsurile necesare pentru fluidizarea circulaţiei, fără a fi nevoie să avem restricţii majore”, precizează Mihai Chirică, primarul interimar al Iaşiului.

În acest an, Sărbătorile Iașiului vor începe pe data de 10 octombrie și se vor încheia pe 15 octombrie. În acest interval, va fi închisă o singură stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri