Aproximativ 60 de turiști au rămas blocați pe platoul Bucegi

Data actualizării: Data publicării:
zapada zona Pestera (DB), Masivul Bucegi 4 200417

Aproximativ o sută de turiști care au urcat pe munte sunt blocate pe platoul Bucegi, martţi seară, oamenii sunând la numărul unic pentru apeluri de urgenţă şi cerând sprijinul autorităţilor.

ACTUALIZARE -  Peste o sută de turişti care marţi seară au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului, au fost coborâţi în grupuri, ei fiind însoţiţi de către echipe de salvamontişti şi jandarmi montani. Unul dintre ei asuferit o întindere musculară, fiind coborât de pe munte cu targa. Potrivit unor surse, ei au urcat pe munte pentru a asista la "miracolul piramidei soarelui", fenomen care are loc în 28 noiembrie.


Potrivit datelor furnizate de reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă Prahova, 60 de persoane sunt blocate, marţi seară, pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului, la peste 2000 de metri altitudine, relatează News.ro.

Niciunul dintre turişti nu are nevoie de îngriji medicale, însă oamenii au sunat la 112 întrucât nu au unde să se cazeze şi nu pot coborî fără sprijinul salvamontiştilor.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că turiştii au urcat pe un traseu dinspre Peştera, din judeţul Dâmboviţa, şi nu au unde să se cazeze. Haiduc a precizat că în zonă s-au deplasat echipe de salvamontişti din judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

Aceştia le au dus ceai cald turiştilor şi împreună urmează a stabili soluţiile pentru ca oamenii să fie coborâţi de pe munte.

Cel mai probabil ei vor coborî, însoţiţi de către salvatorii montani, pe traseul pe care au urcat, înapoi la Pestera, unde au autoturismele.

Pe munte a nins, iar viscolul a troienit zăpada, în unele zone troienele depăşind un metru si ajungând chiar la un metru şi jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri