Arbori de Ginkgo Biloba în centrul Bistriţei

Data publicării:
Gingko biloba wiki

Cei 12 arbori de Ginkgo Biloba nu au mai mult de 4 metri înălţime şi au fost plantaţi de curând în piaţa mică din centrul oraşului Bistriţa.

,,Piețișorul este flancat pe două laturi de tei, cu frunza verde închis, cum o are vara. Ginkgo Biloba, mai ales în partea a două a verii începe să îngălbenească, iar prin septembrie face o frunză aurie, contrastul va fi foarte frumos și asta am avut în vedere, să realizăm un cerc de 12 arbori de acest fel încadrați de un pătrat de tei”, spune Ovidiu Creţu, primarul muncipiului Bistriţa.

În parcul din Bistriţa a mai fost plantat un arbore Ginkgo Biloba în urmă cu 40 de ani. Chiar şi aşa, încă mai sunt localnici care nu ştiu de proprietăţile lui.

Ginkgo Biloba este răspândit în special în sud estul Chinei. A fost adus în Europa în anul 1730, în Olanda, iar acum se cultivă şi în alte ţări atât pentru aspectul său ornamental, cât şi în scop terapeutic. Specialiştii spun că planta poate duce la îmbunătăţirea memoriei şI că ajută la tratarea astmului bronşic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri