Arbori plantaţi numai pe hârtie, în județul Gorj

Data publicării:
arbori

Contractul încheiat între firma Garden Center Group din Capitală şi Primăria Rovinari a fost semnat în 2012 şi ar fi trebuit să fie valabil patru ani. Anul acesta însă, contractul a fost reziliat după ce fostul viceprimar, care i-a luat locul edilului decedat în luna august, a cerut un audit în primărie. În cei doi ani, firma a încasat peste șase milioane de lei.

„Am cerut și eu contractul de la Garden Center din 2012 și până în prezent și am observat că a fost în valoare de șase milioane de lei, cetățenii din Rovinari pot să spună cum a fost tăiată iarba din Rovinari, câte motocoase au lucrat și așa mai departe. Eu, până acum, nu am ieșit pentru că am cerut un audit în cadrul primăriei”, a spus Laurenţiu Chivu, fost viceprimar.

Actualul primar interimar spune că poliţiştii s-au autosesizat şi au început să verifice contractul. „Firma respectivă trebuie să se ocupe cu întreținerea spațiilor verzi, plantarea de arbori și arbuști și flori în orașul Rovinari și în fiecare an în funcție de comanda pe care o dădea primăria trebuie să o onoreze și contractul era de 7,8 milioane. Sunt derulate cercetări, nu știu dacă a fost cineva pus sub acuzare”, a spus Claudiu Vodislav, primarul interimar al orașului Rovinari.

Conform contractului, ar fi trebuit să fie întreţinute spaţiile verzi şi să fie plantaţi peste o mie de arbuşti, 470 de arbori şi peste 700 de trandafiri numai într-un an.

Cu banii care au fost cheltuiţi pentru spaţiile verzi din Rovinari puteau fi izolate termic zece blocuri. Reprezentaţii firmei din Bucureşti nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri