Arcul de Triumf nu va fi deschis de 1 Decembrie

Data actualizării: Data publicării:
arc triumf

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a prelungit până pe 31 decembrie 2018 perioada de implementare a proiectului „Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf”. Asta după ce primarul general anunţase, la sfârşitul săptămânii trecute, că lucrările urmează să se finalizeze în timp util pentru parada de 1 Decembrie.

arc triumf

CGMB a aprobat includerea în listele de investiţii ale Municipiului Bucureşti pentru anii 2017 şi 2018 a proiectului „Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf”, inclus în lista proiectelor nefuncţionale şi a căror durată se prelungeşte după expirarea perioadei acordate, transmite News.ro.

„Se aprobă prelungirea termenului de finalizare a contractului de finanţare (...) până la data de 31.12.2018 pentru proiectul «Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf» în scopul îndeplinirii integrale a obiectivelor şi indicatorilor proiectului şi în vederea asigurării funcţionalităţii acestuia”, se arată în hotărârea votată luni de CGMB.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, sâmbătă, că au fost reluate lucrările la Arcul de Triumf, iar consolidarea se va finaliza în timp util pentru organizarea paradei militare de 1 Decembrie. „De azi se lucrează din nou la Arcul de Triumf! După deciziile luate aseară, la Comandamentul convocat la Primăria Municipiului Bucureşti, consolidarea se va finaliza în timp util pentru ca Paradă Militară de Ziua Naţională să poată fi organizată la Arcul de Triumf, aşa cum este normal", a scris Firea pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceasta a scris că blocajul ar fi fost generat de fostul primar general interimar: „Lucrările trebuiau finalizate în august 2015. Vinovaţii se ştiu deja, nu mai adaug alte cuvinte: fostul primar interimar PNL a blocat Capitala. Acum putem vorbi, după îndelungi dezbateri şi identificări de soluţii, că avem încă un obiectiv deblocat. Doamne-ajută!”

Primarul general al Capitalei, spunea, pe 6 octombrie, că liderul asocierii de firme care s-a ocupat de lucrări are probleme financiare. „Am preluat un contract controversat. Este vorba despre o asociere de firme de construcţii, Romconstruct şi UTI. Din nefericire, chiar liderul asocierii, Romconstruct, are nişte probleme financiare. Are câteva conturi poprite şi nu mai poate să primească finanţare de la Primăria Capitalei. Am avut mai multe discuţii şi s-a schimbat practic componenţa acestei asocieri de construcţii. S-a găsit o soluţie. Cred că, până la sfârşitul anului, în ciuda conflictului deschis între consultant şi asocierea de constructori vom putea depăşi aceste impedimente şi să se poată defila de 1 Decembrie sub Arcul de Triumf. De fapt, obiectivul de investiţii este aproape gata. Se fac probe în acest moment”, declara, Gabriela Firea la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri