Asfaltul a cedat la Academia Militară. Punctul de vedere al Metrorex 

Data publicării:
academiei 1

 

ACTUALIZARE 12:00 Utilajul Metrorex cunoscut ca „Sfânta Filofteia” a dat de o porțiune cu puțuri de apă și cu un sol foarte moale, o combinație de apă și nisip, spun constructorii, și, din cauza presiunii mari făcute de acest utilaj care sapă în subteran, asfaltul s-a umflat pe o porțiune de aproximativ 10 metri. S-au produs mai multe crăpături și de acolo a țâșnit o mare cantitate de apă și nisip. Imediat zona a fost izolată, circulația a fost deviată, pentru că, la început, muncitorii nici măcar nu știau ce se întâmplă.

La această oră, situația este sub control, zona a fost spartă de muncitori, a fost îndepărtată zona deteriorată și urmează să fie turnat un nou asfalt.

Se circulă destul de bine acum, traficul este oprit numai pe o bandă, chiar în preajma Academiei Militare.


ACTUALIZARE 11.50. Punctul de vedere al Metrorex:

„Datorită unor elemente necunoscute privind terenul (umpluturi necompactate, eventuale puţuri vechi, etc.), s-a diminuat presiunea de excavare a echipamentului pentru săpat tuneluri “Sfânta Filofteia” care asigura execuţia tunelului de metrou dintre staţiile Academia Militară şi Eroilor 2. Acest fapt a determinat ieşirea la suprafaţă a unei cantităţi de material (emulsie bentonitica) şi umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ 6 m. A fost afectată doar o bandă de circulaţie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 m.

S-a constituit o echipă mixtă formată din reprezentanţi – specialişti ai constructorului ASTALDI şi Metrorex, ce analizează situaţia creată. Menţionăm că atât tunelul, echipamentul de săpat, cât şi terenul sunt stabile în acest moment, iar lucrările de săpături se desfăşoară în condiţii normale. În cursul zilei de astăzi, zona respectivă va fi decopertată, stabilizată, iar suprafaţa carosabilă va fi refăcută pentru restabilirea circulaţiei auto în condiţii normale”.


La faţa locului se află mai multe echipaje ale poliţiei şi Metrorex.

Se pare că freza care săpa la Magistrala 5 a urcat la șase metri, în loc de standardul de 12 metri, iar asfaltul s-a umflat și a crăpat.

Traficul este deviat pe strada Gheorghe Marinescu.

Și traficul de la Podul Izvor este blocat, după ce o parte a asfaltului s-a surpat zilele trecute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri