Asistentă electrocutată la Spitalul Universitar

Data publicării:
priza universitar

Incidentul a avut loc joi, imediat după o intervenție chirurgicală, când asistenta încerca să trezească pacientul. Asistenta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la scurt timp a observat că și prizele sunt desprinse din peretele sălii de operatie. A raportat imediat incidentul conducerii spitalului, iar managerul unității sanitare a luat decizia ca nici un astfel de aparat să nu mai fie folosit până nu va fi verificat de o firmă de specialitate. Acest lucru se poate întâmpla abia marți, deoarece firma care se ocupă de mentenanța unor astfel de instrumente are zile libere.

Managerul a luat decizia ca fiecare priza din spital să fie verificate pentru a nu exista pericol pentru pacienți sau medici. În urmă cu aproximativ două săptămâni un medic de la spitalul Colțea s-a electroculat cu un bisturiu electric chiar în timpul unei intervenții chirurgicale, având nevoie de îngrijiri medicale. Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă și a precizat că va chema firma care se ocupa de mentenanță pentru a verifica aceste instrumente, însă până în momentul de față nu au fost făcute publice rezultatele.

Ministerul Sănătății a precizat că va trimite corpul de control pentru a verifica situația de la Spitalul Colțea, dar așteaptă ca Primăria Capitalei, care are în subordine Spitalul Colțea, să îi pună la dispoziție un membru pentru a putea efectua verificarea.

Citiți și: 

Medici electrocutați în sala de operație. Dr. Florin Chirculescu: „Este o problemă de finanțare”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri