Atacul din autocar: Turistul polonez care s-a sinucis consumase droguri

Data publicării:
turist-1

Un atac violent s-a produs duminică după-amiază într-un autocar plin cu pasageri care circula dinspre Amsterdam către Bucureşti. În localitatea Ohaba, în apropiere de Deva, un călător polonez i-a atacat cu un cuţit pe şofer şi pe cei doi colegi ai acestuia. Şoferul a oprit autocarul, iar polonezul a reuşit să coboare, fugind pe un câmp. Aici s-a sinucis înjunghiindu-se în stern.

ACTUALIZARE ora 14:00 Pasagerul de orgine poloneză care i-a atacat pe şoferii vehiculului cu un cuţit, iar apoi s-a sinucis, se afla sub influenţa drogurilor, indică rezultatele autopsiei.

-----------------------------

Din primele informaţii, atacatorul avea 30 de ani, urcase în autocar în Germania şi avea de gând să ajungă în Bulgaria. Potrivit declaraţiei făcute de directorul companiei de transport, bărbatul ar fi consumat prea multe băuturi energizante.

Cei trei şoferi au primit îngrijiri medicale şi sunt în afara oricărui pericol. Restul pasagerilor, 18 la număr, au fost audiaţi de poliţiştii hunedoreni, apoi şi-au continuat drumul spre Capitală.

Un pasager de cetăţenie poloneză, în urma consumului de băuturi energizante, a atacat cu cuţitul şoferul care conducea. Alţi doi şoferi au încercat să rezolve situaţia, au fost răniţi şi ei. Pasagerul polonez a reuşit să forţeze uşa şi să coboare din autocar”, a declarat Mihai Fertig, directorul companiei de transport Eurolines, de care aparţinea autovehiculul.

A încercat să fugă şi, până să fie imobilizat de şoferi şi unii pasageri, s-a înjunghiat mortal”, a mai spus directorul, precizând că, în 16 ani de activitate împliniţi la această companie, „e primul incident de natura asta”.


Declaraţiile martorilor la sosirea în Bucureşti, luni dimineaţă

Pasager:S-a sculat de pe scaun, s-a dus a atacat şoferul, i-a dat cu cuţitul în spate. După aceea a sărit la ceilalţi doi şoferi.

Discuţie cu Marin Nincă, şofer rănit:

- Cu ce v-a lovit la cap?

- Cu două cuțite.

- A existat o ceartă înainte?

- Nu.

Florea Purcaru, şofer atacat: „Când am văzut că are cuțit în mână am încercat să mă opresc şi de fapt n-am mai putut să mă opresc, că am alunecat, am căzut şi s-a năpustit şi asupra mea. Dar l-am blocat cu piciorul şi a mai continuat să fugă, nu ştiu, 15-20 de metri, şi acolo l-au prins nişte cetățeni şi l-au imobilizat.

Petrică Paşaliuc este unul dintre pasagerii care l-au urmărit pe agresor: „Când l-am ajuns din urmă, el era slăbit de la luptă, dar mai avea un cuţit în mână. Când am văzut cuţitul, m-am speriat. Am rupt un par dintr-un gard şi am zis: bă, dacă n-arunci cuţitul, îţi crăp capul.

Bărbatul se înjunghiase în abdomen. „Şi-a făcut rană în burtă şi s-o ţâpat (aruncat – n.red.) acolo cu faţa în jos, ca să moară, bag seama”, spune un martor de la Ohaba.

A fost destul de grav. Până o venit ambulanţa, o fost târziu, deja a fost aproape mort. I-am mai făcut resuscitări, dar n-a mai avut şanse de viaţă”, declară un alt martor.

Atât pasagerii, cât şi şoferii autocarului au fost duşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara pentru audieri. După aproape şapte ore, aceştia şi-au reluat drumul spre casă.

Poliţiştii hunedoreni realizează luni analize pentru a stabili dacă agresorul a consumat substanţe interzise care ar fi putut determina starea sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri