Atentatul de la Paris, relatat de presa din România

Data publicării:
ziare-Mfax

Gândul.info

"Unde s-au ascuns?", titrează Gândul.info. Jurnaliştii români scriu că Franţa este în alertă. Şi asta pentru că, la aproape două zile de la atacul sângeros de la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, teroriştii nu au fost încă găsiţi. Aproape 90.000 de poliţişti, jandarmi, trupe speciale şi militari îi caută într-o acţiune fără precedent în Hexagon.

Adevărul.ro

Oare serviciile secrete franceze ar fi putut preveni atacul în urma căruia 12 oameni şi-au pierdut viaţa?, se întreabă jurnaliştii de la adevărul.ro, într-un articol ce apare sub titlul "Atentat terorist în Franţa. Eşecul serviciilor secrete franceze". Potrivit cotidianului Adevărul, unul dintre atacatorii publicaţiei satirice Charlie Hebdo era cunoscut autorităţilor franceze încă din 2005, iar calea lui prin care a devenit jihadist seamănă mult prea mult cu cea a altor terorişti dovediţi. Cherif Kouachi, suspect în cazul atentatului, a fost arestat în ianuarie 2005, în timp ce se pregătea să plece în Irak cu un francez de origine tunisiană. A stat trei ani în închisoare. În 2010, a fost arestat din nou pentru că a încercat să ajute un terorist algerian să evadeze. Se pare că suspectul a ajuns în cele din urmă în Irak sau Siria, având în vedere că a arătat că ar avea antrenament militar.

Hotnews.ro

Vânătoare de terorişti în Franţa: Atacatorii de la Charlie Hebdo ar putea fi în pădurea de lângă Villers-Cotterets, forţele speciale au înconjurat zona, potrivit Hotnews.ro. Jurnaliştii prezintă pas cu pas acţiunea autorităţilor franceze de prindere a celor doi suspecţi.

Evz.ro

Şi jurnaliştii de la Evenimentul Zilei notează că polițiștii sunt pe urmele atacatorilor de la Charlie Hebdo. Cei doi teroriști s-ar fi ascuns într-o p[dure din nordul Franței. Astfel, surse au declarat iniţial că cei doi s-au baricadat într-o casă. Nivelul de alertă în nordul ţării a fost ridicat la maximum, forţele de ordine au fost mobilizate masiv în regiunea Picardie, unde au loc percheziţii în mai multe localităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri