Atenție, șoferi! Radare moderne și performante în Ungaria

Data publicării:
radare ungar5ia

Drumul European 79, Ungaria. Un şofer a călcat pedeala de acceleraţie în timpul unei depăşiri. Ceea ce nu ştia e că a fost surprins de unul dintre cele mai moderne radare din Ungaria.

Bogdan Costea - reporter Digi24: „Radarul furnizează informații cu privire la viteza de deplasare a autovehiculelor, date tehnice ale acestora, precum și informații referitoare la unele încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de șoferi”.

Cum funcționează? „Camera destinată supravegherii liniei continue înregistrează abaterea. Prima cameră înregistrează viteza și numărul de înmatriculare al vehiculului”

Modernele sisteme sunt capabile să detecteze și dacă șoferul vorbește la telefon sau dacă nu poartă centura de siguranță. 

Șoferii români au aflat deja de noile radare.

Trebuie să mergem mai cu atenție cu grijă, că radarele sunt foarte foarte performante filmează plăcuța de înmatriculare față, spate”, spune unul dintre ei.

„Dacă conduci cu grijă și ai experiență în condus mă gândesc că nu te afectează cu nimic”, spune un altul.

Șoferii maghiari au păreri împărțite despre eficiența noului sistem radar din Ungaria.

Aici șoferii circulă mai încet și respectă regulile, dar după ce trec se poate merge ca și până acum”, explică unul dintre ei.

„Sigur va scădea numărul accidentelor, se va diminua numărul lor”, este de părere o șoferiță.

Mașinile care vin dinspre frontieră și trec prin Berettyoujfalu spre Debrețin, Budapesta, Solnok și Szeged - acestea sunt în jur de 2.200 pe zi”, spune Sandor Benko - primarul comunei Artand.

Cetățenii maghiari vor primi acasă procesul-verbal de sancționare; în schimb, cetățenii străini vor fi amendați doar dacă sunt opriți în trafic de polițiștii unguri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri