ATENȚIONARE METEO. Cod galben de caniculă pentru jumătate de țară

Data publicării:
canicula GettyImages-170921962-1
Foto: Guliver / GettyImages

@FOTO: Gulliver/GettyImages

Sunt așteptate temperaturi maxime de până la 36..37 de grade Celsius, iar nopțile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor coborî sub 20 de grade Celsius. Vorbim și despre disconfort termic accentuat în aceste zone, și asta pentru că indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Trebuie să precizez și faptul că în zonele montane instabilitatea atmosferică va fi accentuată și sunt așteptate averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt și izolat grindină.

Miercuri, vremea va fi caniculară în sud, est şi centru, dar şi în celelalte regiuni va fi destul de cald. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a ţării. După-amiaza şi seara, mai ales în zonele de deal şi de munte, îşi vor face apariţia aversele, cu descărcări electrice şi vânt. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de vreme caniculară, cu 37 de grade la umbră, aşa că disconfortul termic va fi destul de mare. Spre seară norii se vor înmulţi şi nu este exclus să apară şi câţiva stropi de ploaie. Presiunea aerului nu se va modifica semnificativ.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri