Au fugit un kilometru ca să devină poliţişti

Data publicării:
politisti masina de politie fb politia romana 2

La probă nu au contat atât muşchii, cât rapiditatea cu care au reuşit concurenţii să ajungă la linia de sosire. Şi rezistenţa. Unii dintre concurenţi recunosc că s-a antrenat pe cont propriu, pentru că nu au avut buget ca să meargă şi la sală.

Unii şi-au făcut griji pentru că nu s-au putut opri din mâncat.

„S-au acumulat kilogramele, nu am putut să ne abţinem de la bunătăţile familiare, cu toate acestea am trecut cu bine toţi băieţii, suntem admişi”, spune un candidat.

Domnişoarele au fost, însă, mai relaxate.

„M-am antrenat două zile. Am mers la risc, nu se termină viaţa aici”, mărturiseşte una dintre ele care în urmă cu un an a devenit mămică. Şi adaugă că naşterea a fost mai uşoară decât proba sportivă de la Academia de Poliţie.

Alte doamne şi domnişoare au rămas fără glas, după alergare.

Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, spune ce probe au susţinut concurenţii: „Rezistenţa de 1.000 de metri şi flexiabdomene. Ambele sunt obligatorii”.

Din 26.000 de candidaţi cât s-au înscris iniţial pentru a deveni poliţşti, doar 9.000 au ajuns să susţină proba fizică. Şi au au trecut cu toţii. Cea mai grea etapă urmează, însă, abia săptămâna viitoare, când vor avea loc probele scrise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri