Au început înscrierile în programul Loteria Vizelor 2015 

Data publicării:
SUA New York steag 112637-AFP Mediafax Foto-Don EMMERT

Actualizare 19.40. Înscrierile în programul Loteria Vizelor au început în urmă cu aproximativ 40 de minute.

Formularul şi condiţiile pe care trebuie să le întrunească persoanele care aplică pentru programul Loteria Vizelor 2015 pot fi accesate pe site-ul reprezentanţei diplomatice a Statelor Unite în România. Diplomaţii americani îi sfătuiesc pe solicitanţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare deoarece cererea foarte mare poate duce la întârzieri la conectarea online.

Aplicanţii la Diversity Visa 2015 trebuie să fie născuţi într-o ţară participantă la program. În plus, ei trebuie să aibă cel puţin diplomă de bacalaureat, sau, în cazul în care nu au absolvit liceul, ei trebuie să fi fost angajaţi timp de cel puţin doi ani într-o meserie care se califică.

În ultimii ani, mii de români au fost acceptaţi în Loteria Vizelor. Astfel, la ediţia pentru anul viitor, 1.245 de conaţionali s-au calificat în condiţiile în care au existat peste 9 milioane de aplicaţii. Programul Loteria Vizelor 2013 a făcut fericiţi 711 români. În cadrul Diversity Visa 2012, 1.327 de conaţionali şi-au câştigat dreptul de a imigra în Statele Unite.

Participarea la programul Loteria Vizelor este gratuită, iar câștigătorii vor fi selecționați, la întâmplare, de computer. Rezultatele vor fi afișate începând cu luna mai a anului viitor, pe site-ul Ambasadei americane la Bucureşti.

Diversity Visa este un program iniţiat de Statele Unite în anul 1995. Loteria vizelor oferă o oportunitate de imigrare pentru persoane din alte ţări decât cele care trimit un număr mare de imigranţi în Statele Unite. În prezent, Africa şi Europa sunt beneficiarele a 80 la sută dintre cele 50.000 de locuri oferite. Nicio ţara nu poate primi, individual, mai mult de 7 procente din numărul total de vize, adică mai mult de 3.500 de vize.

Accesați site-ul pentru formularul de aplicare în programul Loteria vizelor aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri