Când au început demersurile pentru vizita lui Iohannis în SUA. Explicațiile lui Bogdan Aurescu

Data actualizării: Data publicării:
iohannis trump FB.jpg 2

Demersurile pentru vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Statele Unite au început încă din vara anului trecut, pentru că era clar că SUA vor avea un nou preşedinte şi o întâlnire a celor doi şefi de stat trebuia să aibă loc, a declarat luni, la Europa FM, consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu, transmite News.ro.

„Noi am început demersuri pentru o vizită a preşedintelui României în Statele Unite încă din vara anului trecut, pentru că era clar că în urma alegerilor din SUA va fi un nou preşedinte şi, prin urmare, foarte important, trebuia să aibă loc o întâlnire a preşedintelui României cu noul preşedinte al Statelor Unite”, a precizat Aurescu.

El a relatat că a existat şi o corespondenţă între Klaus Iohanns şi Donald Trump - pe care consilierul prezidenţial a calificat-o drept „foarte frumoasă” -  în care Trump afirmă că este bucuros să constate că parteneriatul strategic România - SUA „este puternic şi  vibrant”.

Referindu-se la întrebările legate de persoanele care au facilitat această vizită, Bogdan Aurescu a precizat: „Preşedintele României şi Administraţia Prezidenţială au reuşit să obţină această vizită, cu toate componentele sale”.

Conform lui Bogdan Aurescu, Donald Trump a fost impresionat de faptul că peste o săptămână, la un forum dedicat atragerii investitorilor străini, aproape 30 de companii româneşti vor încerca să intre pe piaţa americană.

„Este vorba de companii din domeniul IT , energie şi nu numai”, a spus consilierul prezidenţial, adăugând că la toamnă, oameni de afaceri americani vor veni la Bucureşti.

Bogdan Aurescu a povestit şi că Donald Trump era foarte bine informat despre creşterea economică din România şi a îndemnat firmele americane să investească în ţara noastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri