Autocar răsturnat în Bulgaria. Vacanță cu final tragic pentru un grup de români

Data publicării:
autocar rasturnat bulgaria

Martorii oculari povestesc clipele de coșmar: „O doamnă, nu ştiu cum o cheamă, a zburat prin lunetă”.

Multe cioburi, sânge ...”

Fata cea mare a ieşit pe geam în accident, cea mică a fost prinsă sub autocar”.

Vestea a căzut ca un trăsnet peste familia care îşi aştepta cele două fiice să se întoarcă din Turcia. Simona, mezina familiei, de 27 de ani, nu a supravieţuit impactului. Sora ei mai mare era deja în drum către Capitală, preluată de unul dintre cele trei elicoptere trimise din România.

„Am fost anunţată la telefon că una e decedată şi una a fost dusă la Floreasca. (Reporter: Aţi vorbit cu ea?) Da, da, da! Mi-a zis că are probleme la bazin, mă încuraja, dar ce încurajare ... vă daţi seama!”

Șase români au fost internați inițial la spitalul bulgar.

„Din România, din Bucureşti, am venit”, spune un bărbat, aflat la spitalul din Veliko Târnovo. (Reporter: Cu medicii de aici ați vorbit?) Medicii nu au dat referinţe, nu ne inţelegem”.

„Avem o pacientă cu numeroase fracturi, o pacientă cu fractură deschisă, iar ceilalţi pacienţi au traume minore”, a declarat o doctoriță de la spitalul local.

Accidentul s-a produs la 40 de kilometri de Veliko Târnovo. Era 5:00 dimineaţa, ploua şi era întuneric când şoferul român a intrat într-o curbă periculoasă, a pierdut controlul volanului pe carosabilul umed şi s-a răsturnat. Jumătate din autocar a atârnat în prăpastie.

Accident în Bulgaria. Toți românii răniți au fost aduși la București

Supravieţuitorii povestesc cum au trecut, pur şi simplu, pe lângă moarte. „Când am coborât, fiindcă a ajuns la marginea prăpăstiei, a şi depăşit puţin, balustrada a atenuat impactul...O doamnă, nu ştiu cum o cheamă, a zburat prin lunetă. Nu, nu! Nu a murit! Cam în juma' de oră cred că au venit de la salvare, fiindcă e distanţa destul de mare[.

Firma care asigura transportul a fost verificată de poliţiştii români şi de autorităţile din turism. Toate documentele maşinii erau în regulă. La fel şi ale personalului, iar şoferul, în vârstă de 44 de ani, nu consumase alcool.

Bulgarii au demarat propria anchetă.

Persoanele rănite mai uşor au fost aduse la sediul poliţiei din Veliko Târnovo. Au fost audiate timp de aproximativ cinci ore. Imediat după încheierea audierilor, au fost îmbarcate într-un alt autocar şi transportate acasă. Rezultatele anchetei din Bulgaria vor fi transmise autorităților române.

„E prima mea amintire din luna de miere. Noi dormeam, dar în momentul ăla toată lumea a început să ţipe şi după aia – haos”, povestește un bărbat.

Cei şase răniţi au fost aduşi, rând pe rând, în ţară. „Prima victimă are în principal un traumatism la nivelul coloanei Mai are şi un traumatism toracic, dar acesta este relativ minor. Cea de-a doua victimă, pacientul, este mult mai stabil hemodinamic şi respirator, este vorba despre un traumatism toracic”, a precizat Luisa Corina Simion, medic primar la Spitalul Floreasca. Dintre ultimele patru victime aduse la Bucureşti, una era în stare mai gravă.

Cei 25 de turişti se întorceau acasă din vacanţa petrecută în staţiunea Kuşadasî, în Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri