Autocar răsturnat pe DN1 | Victimele accidentului, internate la cele patru spitale din Brașov

Data publicării:
ambulanta smurd brasov ranit-1

ACTUALIZARE 09.21: Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Brașov a declarat că elevii se află în stare bună, dar că trebuie să continue terapia cu un psihiolog. 

Sunt 12 copii rămași la Spitalul de Copii. 11 sunt în stare bună și majoritatea, până diseara, au venit părinții și vor fi externați. Un copil a fost operat. E într-o stare nu foarte gravă, dar necesită tratament și nu poate fi deplasat. Are mai multe fracturi, dar starea e bună. Două fracturi la un membru superior și trebuie îngrijit la Terapie Intensivă. Tratamentul anticoagulant, plus antibiotice, trebuie pansată zilnic, e conștientă, prezentă. Vrem să fie bine, și cred că până marți va sta în spital”, a spus Marcel Albean. 

Medicul a precizat că elevii sunt speriați și au recomandat să continue terapia cu un psiholog și când ajung înapoi în Iași.

„Da. Unii au trecut mai uşor, alții au fost consiliați de doi psihologi. Au apărut și părinții și starea lor e mult mai bună”,a adăugat Marcel Albean.

În jur de 20 de medici au venit de acasă pentru a ajuta la îngrijirea copiilor.


Dintre răniți, 12 sunt îngrijiţi la Spitalul de Pediatrie. Stare celor 12 copii este stabilă. O singură fată este într-o stare mai gravă, a suferit mai multe traumatisme, inclusiv o fractură la mână. 

Alte cinci persoane sunt internate la Spitalul Județean din Brașov, respectiv patru copii și un adult, o tânără de 21 de ani care este internată la secția de Terapie Intensivă, după ce a suferit mai multe traumatisme și o fractură de bazin. 

De asemenea, cinci copii sunt internați la Spitalul Militar și alți patru la un spital privat. Starea lor este stabililă.

Medicii sunt optimiști și spun că vor fi externați curând. 

Mai mulți psihologi au venit la spitale pentru a vorbi cu copiii și pentru a-i ajuta să treacă peste șocul suferit, 

O parte din rudele victimelor au venit de aseară în Brașov, dar nu au făcut declarații. 

Patru persoane și-au pierdut viața și 26 sunt rănite după ce un autocar în care se aflau elevi a fost implicat într-un accident între Brașov și Făgăraș. Vehiculul s-a răsturnat pe dealul de la Perșani. A fost declanșat planul roșu. Și la scurt timp au apărut deja primele semne de întrebare. Autocarul care îi transporta pe copii la un Festival internaţional de Folclor din Arad avea doar 25 de locuri, dar mai mulţi pasageri.

Poliţiştii au numărat 29 de scaune în autocar, plus cel al şoferului, deşi în certificatul de înmatriculare al maşinii erau menţionate doar 24 de locuri pe scaune, pe lângă scaunul şoferului. La fel, în acte erau trecuți doar 24 de pasageri, dar în autocar erau 30 de persoane. 

FOTO. Microbuz cu copii implicat într-un accident între Brașov și Făgăraș: 4 MORȚI și 22 răniți
VIDEO. Primele imagini de la accidentul dintre Brașov și Făgăraș în care este implicat un microbuz cu copii 
Mesajul președintelui Iohannis după accidentul dintre Brașov și Făgăraș
Accident de autocar soldat cu 4 morți și 26 de răniți. Reacția patronului firmei de transport

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri