Autocar românesc, implicat într-un accident grav în Ungaria: patru morți, printre care un român

Data actualizării: Data publicării:
accident autocar ungaria distr (1)

Un accident grav a avut loc în această dimineaţă la doi kilometri de intrarea în România, de partea ungară a graniței, în apropiere de localitatea Mako. Accidentul s-a soldat cu cel puțin 16 victime, dintre care patru au decedat. Printre morți e și un român. În accident a fost implicat un autocar Eurolines, care venea de la Hamburg.

ACTUALIZARE. Autoritățile au revizuit bilanțul. Sunt patru morți - un român, un bulgar și doi cetățeni turci - și 12 răniți. 

accident autocar ungaria distr (1)

 

IMG-20170215-WA0000
IMG-20170215-WA0000

ACTUALIZARE.- Un cetățen român se află printre persoanele decedate în urma accidentului, potrivit MAE.

„Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako.

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară”, transmite MAE într-un comunicat.

ACTUALIZARE. Bilanţul victimelor accidentului produs, miercuri dimineaţă, în Ungaria, în care a fost implicat şi un autocar românesc, a ajuns la cinci persoane decedate şi 12 rănite, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

ACTUALIZARE. Gabriel Manole, martor ocular, prima persoană care a semnalat accidentul la 112, a relatat la Digi24 ce a văzut. El a spus că în momentul producerii accidentului în zonă era ceață densă și erau avertizări în acest sens de reducere a vitezei. Carosabilul era umed. Martorul a văzut două persoane decedate, una dintre ele șoferul unui microbuz. Microbuzul respectiv intrase în spatele unui TIR, după care, la rândul lui, a fost lovit din spate de un autocar Eurolines, care a ricoșat în TIR. Imaginile de la fața locului arată că TIR-ul era înmatriculat tot în România, având numere de Brașov.

 

Potrivit martorului, mai multe persoane au coborât din autocar pe picioarele lor, părând să aibă o stare bună de sănătate. Șoferul autocarului era, însă, încarcerat. Ulterior, în carambol au mai fost implicate două microbuze mai mici. Într-unul dintre ele, martorul spune că erau două persoane încarcerate. Autoritățile au reacționat prompt și au sosit la locul accidentului în maximum 10 minute, spune Gabriel Manole. Autoritățile române au trimis, la rândul lor, două ambulanțe SMURD.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 9:00, ora României.

În acest context, Eurolines, a trimis un comunicat în care face mai multe precizări referitoare la accident: 

„În dimineaţa zilei de 15 februarie 2017, în jurul orei 08:40, un autocar al companiei de transport Danvi Top Expediţii, închiriat de compania Eurolines România, ce efectua cursa de linie regulată Hamburg-Bucureşti, a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul Ungariei la o distanţă de 2 km de Nădlac.
În autocar se aflau 17 pasageri. În urma acestui incident niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit, doar şoferul aflat la volan a fost accidentat şi transportat la spital.

Toţi pasagerii au fost deja preluaţi de un autocar trimis de Eurolines România şi se află în drum către destinaţie.

Se pare că accidentul a fost provocat din cauza a două microbuze care stationau nesemnalizat pe banda a doua de mers, în urma unui accident survenit anterior. Şoferul autocarului, pe fondul vizibilităţii scăzute şi a condiţiilor meteo nefavorabile, a încercat să împiedice coliziunea cu cele două microbuze, dar nu a reuşit să evite impactul.

Eurolines România se află în legătură cu pasagerii şi familiie acestora.

Pentru informații suplimentare, Eurolines România pune la dispoziția clienților și partenerilor săi două linii telefonice non-stop: 021-316.77.82 și 0733-10.27.68.

Eurolines Romania”

ACTUALIZARE. Directorul Serviciului de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, a declarat că sunt 15 victime, trei dintre ele fiind încarcerate.

La rândul său, George Pleșca, purtător de cuvânt al ISU Arad, a precizat că deocamdată nu s-a comunicat de către partea ungară naționalitatea victimelor.


 

 

Din primele informaţii rezultă că în accident sunt implicate mai multe autoturisme, un autocar românesc, dar şi un TIR. Accidentul a avut loc în condiții de ceață.

La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe de la Timişoara, Arad, dar şi din Ungaria. O secțiune a autostrăzii a fost închisă.

Conform purtătorului de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Hamburg - Bucureşti, a fost implicat într-un accident în lanţ pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Vama Nădlac II.

În baza unui acord de colaborare transfrontalieră, autorităţile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă, două echipaje SMURD de prim-ajutor, în timp ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis patru ambulanţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri