Autostradă cu blestem

Data publicării:
autostrada sibiu orastie mediafax

Premierul Victor Ponta a fost reprezentat de consilierul său onorific Mircea Drăghici la aniversarea a 10 ani de funcţionare a Centrului Internaţional Logistic al Dacia. Deputatul PSD a citi un mesaj al şefului Guvernului.

Autostrada Pitești - Sibiu este pe primul loc în Masterplanul de transport. Eu așa cum am declarat la Dacia în prima mea vizită oficială în calitate de prim-ministru susțin în continuare autostrada Pitești-Sibiu”, a declarat Mircea Drăghici, consilier onorific al premierului Victor Ponta.

Preşedintele onorific al Dacia i-a replicat ironic reprezentantului premierului. Zâmbind, Constantin Stroe l-a „blestemat” pe acesta să meargă pe Valea Oltului, singura legătură dintre Piteşti şi Sibiu, în lipsa unei autostrăzi.

Domnul consilier Drăghici, de mine nu scăpați până nu merg pe autostrada de la Pitești la Sibiu și vă blestem să mergeți, am fost săptămâna trecută, să prindeți un convoi de camioane cum l-am prins eu și să pierdeți o oră jumătate în plus”, i-a transmis Constantin Stroe consilierului premierului.

Aparent deranjat de acest comentariu, Mircea Drăghici a plecat de la eveniment. În acelaşi timp, reprezentanţii Dacia spun că au nevoie de viitoarea autostradă pentru a diminua costurile de transport a mărfii pentru uzinele de la Mioveni. Compania a anunţat că înregistrează vânzări scăzute în Franţa şi Germania, două dintre principalele pieţe pentru maşinile produse în România.

Acestea sunt în mare parte compensate de creşteri puternice pe alte pieţe, ca de exemplu Spania, Italia sau Marea Britanie”, spune Nicolas Maure, director general al Dacia.

Conform masterplanului în domeniul transporturilor, autostrada Piteşti - Sibiu are termen de finalizare anul 2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri