Autostrada dintre Sibiu şi Orăştie va fi gata abia în 2015

Data publicării:
excavator santier autostrada

Compania de Drumuri va rezilia la începutul săptămânii viitoare contractul pentru lotul de 22 de kilometri. Constructorul italian a cerut mai mulţi bani decât era prevăzut în contract din cauza alunecărilor de teren, iar compania de autostrăzi nu este de acord.

În 2015, potrivit estimărilor autorităţilor. CNADNR va trebui să scoată din nou la licitaţie contractul pentru construcţia drumului.

Italienii mai aveau de construit şase kilometri de şosea. Potrivit autorităţilor, oricine preia lucrarea mai are de lucru cel mult o jumătate de an.

Termenele de terminare a acestei autostrăzi s-au schimbat în permanenţă. Iniţial, tronsonul trei de 22 de km ar fi trebuit terminat în aprilie 2013, apoi termenul a fost mutat la finalul anului trecut. Nu s-a respectat nici atunci data de inaugurare din cauza alunecărilor de teren. Constructorii au cerut bani în plus pentru lucrare, câteva zeci de milioane de euro, iar CNADNR nu a acceptat şi a început demersurile ptr rezilierea contractului cu italienii de la Impreglio.

Cei 22 de kilometri dintre Cunta şi Sălişte costă 750 de milioane de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri