Autoutilitară răsturnată peste mașini. Pompierii ar putea fi obligați să plătească pagubele

Data actualizării: Data publicării:
autospeciala pompieri pitesti

Accident în misiune. O maşină de pompieri de 12 tone care mergea în viteză spre un incendiu s-a răsturnat azi-dimineaţă la Piteşti peste două automobile. Din fericire nu a fost nimeni rănit. Problema este că cei de la Inspectoratul de Urgenţe nu au asigurare CASCO şi salvatorii ar putea fi puşi să plătească pagubele.

Pompierii se grăbeau pentru că fuseseră anunţaţi că arde depozitul unui supermarket de la marginea Piteştiului. Maşina lor a intrat cu viteză într-o curbă şi s-a răsturnat cu câteva sute de metri înainte să ajungă la locul incendiului. Norocul a fost că în cele două maşini zdrobite nu era nimeni. Proprietarii şi-au pus mâinile în cap însă când au văzut paguba.

Cei patru pompieri care erau în maşina de intervenţie care s-a răsturnat au fost duşi la sediul lor ca să dea declaraţii despre incident.

Maşina de pompieri care s-a răsturnat fusese cumpărată acum trei ani cu bani europeni: un milion şi jumătate de lei. Problema este că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu a avut bani să îi facă şi asigurare suplimentară.

Nu are CASCO, are numai asigurare obligatorie. În aceste situaţii maşinile care au suferit avariate vor fi despăgubite în funcţie de ce constată Poliția pe RCA. Se va face probabil o cercetare în care se vor stabili persoanele vinovate şi care este paguba”, spune Bogdan Olar inspector șef ISU Argeș.

După ce că graba pompierilor a provocat un accident grav, salvatorii au aflat că nici nu era cazul să meargă foarte repede. De fapt ardea o clădire dezafectată, nu depozitul unui supermarket, cum fuseseră anunţaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri