Aventuri off-road cu microbuzul școlar

Data publicării:
aventuri

Cei 80 de copii din comuna Corni, Galaţi, s-au obişnuit ca drumul spre şcoală să treacă prin zeci de hârtoape şi cratere. Şoseaua este atât de stricată încât şoferul microbuzului nu poate circula cu mai mult de zece kilometri pe oră.

„Mi s-a rupt şi arcul, mi s-au rupt şi telescoapele, s-a rupt totul la maşină, nu mai rezistă, e praf”, spune Alexandru Vasile, şoferul microbuzului şcolar.

Conducerea şcolii, dar şi părinţii elevilor vor să trimită o petiţie guvernanţilor.

Roxana Miron, director la Şcoala Gimnazială Corni, spune că „o dată se pune în pericol viaţa copiilor pe acest drum şi în al doilea rând se pierde foarte mult timp. Elevii sunt nevoiţi să piardă în jur de două ore pe transport.”

Drumul prost pune în pericol viaţa tuturor celor care-l tranzitează. Un astfel de accident în care a fost implicată o ambulanţă aflată în misiune s-a întâmplat chiar în prezenţa echipei de filmare.

Primarul se plânge că s-a săturat de promisiuni. „Ruşinea nu este a noastră, numai că noi o purtăm, o suportăm. Şi de ce, stau şi mă întreb de fiecare dată când am probleme. De ce ? De ce?”, se întreabă acesta.

Ionel Alexandru, secretar la Primăria Corni, spune că „nici proiectul nu este terminat la ora actuală, noi vorbim de execuţie, dar nici proiectul... În urma discuţiilor cu proiectantul, a spus că sub nicio formă anul acesta, nu se mai poate face nimic.”

Administratorul drumului, Consiliul Judeţean, susţine că drumul va fi reabilitat în 2016, cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Valoarea lucrărilor se ridică la nouă milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri