Averile miniștrilor lui Dacian Cioloș

Data publicării:
guvernul romaniei facebook 05 12 2015

Deocamdată doar cinci din cei 23 de membri ai Executivului şi-au facut publice averile şi interesele. Dintre aceştia, la capitolul avere, cel mai bine stau, potrivit documentelor publicate pe site-ul Guvernului, ministrul Economiei, vicepremierul Costin Borc şi ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Anterior funcţiei actuale, vicepremierul Costin Borc a muncit în sectorul privat şi a încasat, anul trecut, un salariu de peste un milion de lei. Ministrul mai declară că deţine patru locuinţe, două în Bucureşti şi două în Franţa. Are cinci terenuri, unele mostenite, altele cumparate, iar în conturi declară că are strânşi peste un milion de euro. Are şi datorii, aproape 400.000 de euro.

Stă bine la capitolul avere şi ministrul Apărării. Fostul ambasador al României în Marea Britanie declară că a încasat, în ultimul an, venituri de 44.000 euro, în timp ce soţia sa, Iulia Motoc, judecător la CEDO – 172.000 de euro. Mihnea Motoc deține, împreună cu soția, două apartamente în București, o casă în Sinaia și una în Franța. Are în proprietate cinci terenuri, dintre care patru agricole în Balotești, Râșnov, Orăștie și Bujoreni. Declară obiecte de artă și bijuterii în valoare de aproape 40.000 de euro, peste 200.000 de euro în conturi și trei credite, ultimul de peste 700.000 de euro, scadent în 2034.

Achim Irimescu, fost consilier la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, acum ministru al Agriculturii, are o casă și un apartament, un teren agricol, o mașină și bani puși deoparte. Declarația sa de avere indică un venit anual de peste 40.000 de euro și nicio datorie.

Alți doi miniștri declară averi ceva mai modeste. De exemplu, singura proprietate deținută de ministrul Muncii, Claudia Costea este un apartament cumpărat în 1993. Iar Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul are un teren în Bacău și o mașină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri