Avertisment. Occidentalii care se pregătesc să devină teroriști pot traversa fără probleme România

Data publicării:
melescanu captura la digi

Singura atitudine corectă din partea României este să sprijine lupta împotriva acestor grupări (de tipul Statul Islamic), oriunde s-ar afla ele, spune Teodor Meleșcanu în legătură cu disponibilitatea exprimată de premierul Victor Ponta ca România să participe la coaliția pe care încearcă să și-o formeze Statele Unite. „Pentru că dacă nu luptăm acolo cu acele grupări, s-ar putea ca într-o zi sau alta consecințele, efectele acestei evoluții, să le resimțim și noi. Mai bine să fim prezenți acolo decât să avem de-a face cu terorism la frontierele noastre”, a spus fostul șef al SIE.

Întrebat cu ce va contribui România, din moment ce e clar că avioanele românești nu vor survola teritoriile controlate de Statul Islamic, Teodor Meleșcanu a spus că aceasta este „o chestiune de profesioniști. Trebuie să se discute serios și la nivelul Guvernului, și al Consiliului Suprem de Apărare a Țării care sunt posibilitățile reale, cu ce putem contribui, în așa fel încât să fim și noi o parte a acestei coaliții internaționale împotriva Statului Islamic”, a precizat Teodor Meleșcanu.

La observația că există foarte mulți occidentali care luptă acolo și întrebat dacă știe să fie și români, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Români nu. A fost un singur caz care era pe undeva, pe la mijloc, da sau ba, se rătăcise sau nu, dar din România nu. Dar vreau să vă spun că sunt foarte mulți cetățeni din celelalte state europene. Numai că cetățenii celorlalte state europene circulă și pe teritoriul României cu cărțile de identitate, nu au nevoie de viză, nu au nevoie de pașaport. Deci pericolul pentru România nu este dat numai de românii care s-ar putea întoarce de acolo, ci de toți cetățenii europeni – și ăștia sunt destul de numeroși – la care se adaugă cetățeni din zona balcanică. Cei care se duc sunt îndoctrinați, sunt învățați să producă atacuri teroriste”, a avertizat Teodor Meleșcanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri