Avertizări meteo extinse pentru 14 judeţe. Cod portocaliu de inundaţii în Vaslui

Data actualizării: Data publicării:
iarna zapada ninsoare vant

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit şi extins codul galben de ninsori şi vând anunţat iniţial pentru judeţele Neamţ şi Suceava. Pentru acestea, noua avertizare va expira la ora 1:30 iar fenomenele se manifestă şi în Bacău şi Vrancea. Au fost emise avertizări noi pentru judeţele din sudul ţării şi pentru Harghita şi Covasna.

iarna zapada ninsoare vant

Cod galben

Valabil până la ora 1:30 în zona judeţelor Suceava şi Neamţ şi în zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrancea. Se vor semnala ninsoare moderată, vânt cu intensificări de până la 40 - 50 km/h, ce va conduce la scăderea temporară a vizibilității sub 100 - 200 m, mai ales în zonele montane înalte.

Valabil până ora 1:00 în zona în județelor Teleorman, Giurgiu, sudul județelor Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău și local în județele Ialomița și Ilfov. Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 55 km/h.

Valabil până la ora 1:00 în zona județelor Harghita și Covasna. Se vor semnala ninsoare moderată la altitudini de peste 1.000 m ce va conduce la scăderea temporară a vizibilității sub 100 - 200 m, vânt cu intensificări la rafală de 40 - 50 km/h și temporar 60 km/h pe creste, ce va determina viscolirea zăpezii în zonele înalte montane.

Vremea rea creează probleme şi la malul Mării Negre. Porturile maritim şi fluvial Constanţa au fost închise duminică seară din cauza vremii dificile. Pe mare este furtună, cu valuri de până la şapte metri înălţime. Vântul suflă foarte puternic, cu rafale de aproximativ 70 de kilometri pe oră. Activitatea a fost oprită în şi în portul Midia.

O avertizare, care expiră luni dimineaţă, la ora 9:00, a fost lansată şi de hidrologi.

Cod portocaliu

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu depăşireacotelor de inundaţie în bazinul hidrografic al râului Tutova, pe sectorul S.H. Rădeni – amonte Ac. Cuibul Vulturilor, judeţul Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri