Avion prăbuşit în Ucraina. M. Duşa: De ce să fie armata în alertă? Că e un zbor civil

Data publicării:
mircea dusa crop

„Atât timp cât lucrurile sunt incerte, cred că trebuie cel puţin eu să fiu mai ponderat. Sigur că este un eveniment deosebit, de condamnat, faptul că şi-au pierdut viaţa 250 de oameni, dar până o anchetă tehnică, care are şi girul echidistanţei, va stabili ce s-a întâmplat cu acel avion, eu, ca ministru al Apărării, nu aş face comentarii”, a spus ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Întrebat dacă se impune o stare de alertă sau o şedinţă a CSAT, Mircea Duşa a spus că este vorba despre un zbor civil.

"Păi de ce să fie armata în alertă? Că este un zbor civil. Aveţi dumneavoastră informaţii că a fost doborât? Mă feresc să fac asemenea afirmaţii până când o comisie de expertiză echidistantă va stabili cauzele catastrofei aviatice", a ţinut să precizeze Duşa, adăugând că nu se impune nici convocarea CSAT.

„E un zbor civil. Din câte ştiu, ieri, din informaţiile date de presă, au fost doborâte şi două avioane militare. Asta nu înseamnă că pentru un asemenea lucru este necesară o şedinţă CSAT. A fost un zbor civil, sigur că este un eveniment deosebit şi numai o minte bolnavă poate să lanseze o rachetă către un avion. Dar nu avem certitudinea”, a afirmat ministrul Apărării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri