Avion prăbuşit în Ucraina. MAE explică ce dificultăţi a avut în identificarea românului

Data publicării:
corlatean

Statul roman comunică în permanenţă cu Ministerul de Externe din Olanda, dar informaţiile despre victime au fost strânse de la compania aeriană din Malaezia, a explicat Titus Corlăţean. (Lista pasagerilor - AICI.)

„Multă vreme, nici acum complet, n-au fost transmise decât liste cu nume, prenume, atât. Fără pașaport, număr pașaport, data naşterii sau alte date de identitate. Nimic (...) Concluzia comunicată de ambele părţi, surse principale, a fost, o bună bucată de timp, că nu există niciun cetăţean român, nu folosise niciun paşaport românesc, ci alte cetăţenii”, a declarat șeful diplomației, sâmbătă, într-o conferință de presă.

El a mai spus că trupul neînsufleţit al românului cu dublă cetăţenie va fi repatriat în Canada, acolo unde se află şi familia.

MAE a anunțat vineri la prânz că, potrivit datelor prezentate de compania aeriană, pe lista de pasageri se afla şi o persoană cu dublă cetăţenie, inclusiv română. Cu o seară înainte, MAE instituise o celulă de criză.

„În completarea informării de presă transmisă în această dimineaţă cu privire la tragedia aviatică din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informează că - urmare a verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor - i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora, pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română. Familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale”, a precizat MAE într-un comunicat.

Titus Corlăţean a transmis condoleanţe familiei cetăţeanului român cu dublă cetăţenie decedat, precum şi familiilor tuturor victimelor accidentului aviatic din Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri