Baraj în construcţie de aproape trei decenii

Data publicării:
baraj

Mai bine de jumătate din baraj a fost construită între 1987 şi 1990. De atunci şi până acum, constructorii au mai ridicat 30% din construcţie, cu banii veniţi cu ţârâita de la stat.

S-a promis că se vor da bani, dar, până în prezent, asta este situaţia. Cetăţenii sunt nemulţumiţi pentru că, lucrările fiind începute, terenurile agricole au fost afectate, ei nu au fost strămutaţi”, spune Marinela Jurj, consilier la Primăria Buceş.

Am primit aproximativ atâţia bani cât să nu se stopeze investiţia”, afirmă Gheorghe Mihalcea, directorul firmei de construcţii.

Printr-un decret emis de Consiliul de Stat al României în anul 1987, peste 60 de familii au fost strămutate, deoarece casele lor urmau să fie acoperite de ape. Oamenii au fost mutaţi într-un cartier din Brad, la 20 de kilometri distanţă. Nu au însă nici acum acte de proprietate asupra locuinţelor.

„Ne-or promis în 1997 că în următorul an ne dau contractele. Nu ni le-or dat. Tot de pe-un an pe altul, tot că dau, că dau...”, se plânge unul dintre oamenii strămutaţi.

Dacă lucrarea va avansa, alte familii din satul Mihăileni, căminul cultural şi magazinul vor trebui, de asemenea, strămutate.

Acum mai trebuie amenajat lacul de acumulare, captate cursurile de apă, deviată o porţiune din drumul naţional 74 şi mutate liniiile de înaltă tensiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri