Bărbatul dispărut în mare la Jupiter a murit

Data actualizării: Data publicării:
scafandri

Bărbatul dispărut în mare în staţiunea Jupiter, miercuri dimineaţă, a fost găsit de echipele de intervenţie şi predat cadrelor medicale care au încercat timp de câteva zeci de minute manevre să-l resusciteze, însă fără succes. Bărbatul se afla în ultima zi de concediu şi intrase în mare ca să facă fotografii, fiind luat de curenţii puternici.

Actualizare 11:30. Medicii au declarat decesul bărbatului, după zeci de minute de resuscitări.

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa prin înec pe litoral de la începutul sezonului estival a ajuns așadar la 17.

Actualizare 10:10. Vasile Borteș, șeful salvamarilor din Jupier, a declarat pentru Digi24 că bărbatul a fost scos din apă, iar medicii îl resuscitează însă sunt puține șanse de supraviețuire.

Potrivit salvamarului, el a ignorat steagul roșu și a intrat să facă niște fotografii. Bărbatul de 45 de ani era din Craiova și astăzi urma să se întoarcă acasă. El a venit în vacanță însoțit de soție și un copil.

Avem o legislație prea permisivă! Ce căuta acest domn în apă la 7 dimineața, când avea steagurile roșii arborate?”, a declarat Vasile Borteș.

„Noi ne erijăm în niște paratrăsnete, fiecare turist e nemulțumit pe noi că îi scoatem din apă, că îi fluierăm, ne adresează jigniri și noi suntem niște paratrăsnete. Preluăm energia negativă și nu e corect. Trebuie intervenit pe la factorii de decizie ai acestei țări să întocmească o legislație, să nu mai fie așa permisivă”, a mai spus el.

Două persoane care au asistat la incident au încercat să-l ajute pe bărbat şi au aruncat înspre acesta un caiac al salvamarilor, aflat pe mal, însă turistul nu a mai reuşit să se prindă de el, fiind înghiţit de ape.

 


Echipele de salvare au fost solicitate să intervină miercuri, în jurul orei 7:00, în staţiunea Jupiter, unde un bărbat de aproximativ 45 de ani se afla în pericol de înec în dreptul hotelului Tismana, scrie News.ro.

La locul incidentului a plecat ambarcaţiunea cu echipaj mixt de la Mangalia, dar în momentul în care echipajul a ajuns în zonă bărbatul nu se mai vedea, dispărând în mare. În zonă vor fi trimişi pentru căutări 12 scafandri de la Constanţa.

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa prin înec pe litoral de la începutul sezonului estival a ajuns la 16.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri