Bărbat muşcat de viperă, preluat de un elicopter SMURD

Data publicării:
smurd

Un bărbat a fost muşcat de o viperă în timp ce se afla la o cabană din zona Lacului Oaşa din Munţii Şureanu, pentru preluarea acestuia fiind chemat un elicopter SMURD de la Târgu Mureş astfel încât să poată fi transportat cât mai repede la spital.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, bărbatul se afla la o cabană din zona Lacului Oaşa din Munţii Şureanu când a fost muşcat de o viperă.

Pentru preluarea rănitului a fost mobilizată o ambulanţă SMURD de la Petroşani, cea mai apropiată localitate de zona respectivă, dar, având în vedere zona muntoasă greu accesibilă şi pentru ca transportul victimei să se facă într-un timp cât mai scurt, a fost trimis şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureş.

Bărbatul se află în şoc şi comunică foarte greu cu echipele medicale sosite la faţa locului, iar după ce va primi primele îngrijiri va fi preluat de elicopterul medical şi va fi dus la Târgu Mureş.

În cursul verii, în zonele muntoase din Alba, Hunedoara şi Sibiu sunt întâlnite vipere, astfel încât autorităţile recomandă turiştilor să fie foarte atenţi şi să folosească încălţăminte corespunzătoare.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri