Barza nu ascultă de ordinul de ministru: a refuzat cuibul propus de Guvern

Data publicării:
barza nu se muta

„Săraca stă de aseară acolo. Vai, tot pe acelaşi stâlp”, spune o femeie.

De când a venit barza, localnicii stau cu sufletul la gură şi-i urmăresc orice mişcare. Nedumerită că a rămas fără cuib, pasărea s-a aşezat pe stâlpul pe care îl considera „casă” şi acolo a rămas.

„Supărată, amărâtă. Bine, ăsta e bărzoiul. Barza vine după, că a venit ăla primul, să aranjeze, şi acuma, supărat, plângea. Plânge și lumea, plânge și el”, spune un bărbat.

Cuibul păsărilor a fost dărâmat vinerea trecută, printr-un ordin de ministru, după ce un localnic a reclamat că în ultimii 21 de ani nu a avut linişte din cauza lor. Dar situaţia nu s-a schimbat prea mult nici după ce cuibul a fost mutat pe alt stâlp, la 600 de metri distanţă.

Daca unii au alungat-o, alţii o aşteaptă cu braţele deschise. Oamenii care locuiesc în apropiere de stâlpul pe care a fost mutat cuibul berzei se uită în fiecare zi la cuibul gol.

La Schitu Goleşti s-a declanşat o adevărată isterie din cauza berzei. Sătenii aşteaptă cu nerăbdare să vadă dacă barza îşi va face un nou cuib, se va duce la cel nou, stabilit prin ordin de ministru, sau va părăsi localitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri