„Basarabia e România”: Cel mai mare marş pentru unirea cu Republica Moldova la Bucureşti

Data publicării:
bs

Cea mai amplă manifestaţie stradală care are drept scop transformarea unirii României cu Republica Moldova într-o prioritate naţională s-a desfăşurat duminică, 20 octombrie.

ACTUALIZARE ora 14:25 Aproximativ 2000 - 2500 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, punctul de start al marșului pentru unirea Basarabiei cu România.


ACTUALIZARE ora 13:00 Tricolorul a fost desfășurat și este doar punctul de început, pentru că cei 5000 de oameni care se vor aduna în fața Guvernului vor să tragă un semnal de alarmă și vor să le transmită un mesaj politicienilor români.

_________________________________

Mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru românii de peste Prut sunt purtate cu această ocazie de către manifestanţii pentru Basarabia.

Manifestanţii vor pleca de la Guvern şi vor ajunge la Palatul Parlamentului. Pe traseu, oamenii vor purta un imens steag tricolor. Moldovenii de peste Prut i-au invitat pe toţi cei care le susţin cauza să li se alăture în demersul lor. 

În ţară, Unirea Basarabiei cu România este cerută prin grafitti. În ultimii ani, aproape toate oraşele din România au fost împânzite cu mesajul „Basarabia e România”.

Fie că sunt scrise pe garduri, pe poduri sau de multe ori, direct pe clădirile importante din oraş, mesajele sunt scrise în acelelaşi culori şi acelaşi format. Este, cel mai probabil, amprenta cuiva care crede cu putere că mesajul de unificare va avea cândva finalitatea aşteptată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri