Bătrân de 72 de ani găsit inconştient în Masivul Făgăraş

Data publicării:
fagaras2

Un bătrân în vârstă de 72 de ani, găsit inconştient de către un grup de turişti în Masivul Făgăraş după ce ar fi făcut un atac cerebral, a fost coborât de pe munte pe targă, de către o echipă de jandarmi şi salvamontişti, operaţiunea durând aproximativ două ore, informează News.ro.

fagaras2

Bătrânul de 72 de ani din localitatea Teliu a fost găsit, miercuri seară, de către un grup de turişti.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Braşov, bărbatul era inconştient şi nu reacţiona la niciun stimul, iar turiştii au sunat la 112.

„Imediat după apel, echipe mixte de căutare şi salvare de la Salvamont Victoria şi Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta de Sus au plecat spre zona indicată de turişti. În jurul orei 19:00, echipele au ajuns la victimă, care se afla în zona refugiului Salvamont de pe Valea Sâmbetei. I s-a acordat primul ajutor, după care a fost imobilizat pe targa de transport în vederea coborârii de pe masiv”, a declarat Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Braşov.

Bătrânul a fost coborât cu ajutorul unei tărgi până la baza muntelui, iar operaţiunea a durat două ore.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Făgăraş, medicii susţinând că el a suferit un atac cerebral.

Tot miercuri seară, jandarmii montani au intervenit şi în cazul a doi turişti britanici, în vârstă de 20 şi 21 de ani, care s-au rătăcit în zona Canionului 7 Scări din Masivul Piatra Mare.

O echipă de jandarmi i-a recuperat pe cei doi turişti care se aflau într-o zonă frecventată de urşi şi i-a ajutat să ajungă la Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri