Bază sportivă de 500.000 de euro, nefolosită din cauza birocrației

Data publicării:
baza

Baza sportivă a fost construită în câmp, la marginea comunei Ariceştii Rahtivani. Lucrările au fost făcute în 2013. Baza are o suprafaţă de aproape patru hectare, teren de fotbal cu gazon, terenuri de handbal, baschet şi tenis - cu suprafaţă sintetică, pistă de bowling, loc de joacă, vestiare, birouri, parcare şi tribună cu 700 de locuri.

Grinzile care sprijină tribuna sunt motivul pentru care baza sportivă nu poate fi folosită din 2013. Pe proiect apar opt grinzi, în deviz una singură. A rezultat o diferenţă de 30 de mii de euro, pentru care Primăria nu a găsit soluţie legală de plată.

Alexandru Cristea, primarul comunei Ariceştii Rahtivani, spune că „proiectantul, în loc să înmulţească unu ori şapte ori atâţia bani, a înmulţit unu ori atâţia bani. Şi, în consecinţă, o sumă mare de bani nu putea fi acoperită.”

Din cei 8.600 de locuitori ai comunei, o treime sunt tineri. Iar primarul spune că îşi doresc să facă mişcare. În plus, sunt două echipe de fotbal de amatori care au nevoie de teren. Pe de altă parte, comuna nu are reţea de canalizare, rigole şi podeţe. Aşa că unii localnici sunt de acord cu investitia, alţii nu.

Pe de altă parte, primarul e mulţumit cum merg şi celelalte proiecte din comuna sa.

Toată reţeaua de apă potabilă este pe conductă de plastic, cu staţie de clorinare, care corespunde absolut tuturor standardelor. Există străzi asfaltate pe toate uliţele comunei”, mai adaugă primul.

Singurii care pot deschide acum porţile bazei sportive sunt judecătorii, după ce firma de construcţii a dat primăria în judecată. Primul termen al procesului este programat peste două săptămâni. Reprezentanţii firmei nu vor să facă declaraţii până la finalul procesului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri