Bazinul Olimpic din Braşov este pericol public, spun inspectorii OPC

Data publicării:
PiscinaOlimpicaBrasov

Inspectorul şef de la Protecţia Consumatorilor şi şeful Direcţiei de Sport şi Tineret Braşov s-au certat pe tema neregulilor găsite la Bazinul Olimpic. În timp ce primul susţine că bazinul nu respectă normele minime de siguranţă, al doilea spune că locul este destinat sportivilor, deci se supune altor reguli.

Principalele nereguli pe care inspectorii OPC susţin că le-au găsit la Bazinul Olimpic din Braşov sunt lipsa unor bare de protecţie pe marginea bazinului, dar şi faptul că o parte din medicamentele din trusa medicală erau expirate de câteva luni.

„Acest agent economic poate să primească o amendă de până la 100.000 de lei şi suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor”, spune Sorin Susanu, inspectorul şef al CJPC Braşov.

„La aliniatul doi piscinele sau bazinele cu tehnologie de preaplin, cum e ăsta, preaplin înseamnă că apa se duce şi recirculă, da, vor avea prevăzute mijloace de prindere sau de susţinere la nivelul apei şi paviment antiderapant, ceea ce există”, spune Emilian Cernica, directorul direcţiei de Sport şi Tineret Braşov.

Până când autorităţile se vor pune de acord asupra regulilor pe care trebuie să le respecte, bazinul rămâne deschis pentru oricine vrea să vină aici.

„Sunt sau nu copiii în siguranţă aici? Bineînţeles! Există un sistem de prindere pe marginea bazinului? Asta este cea mai bună! Siguranţă, da? Nu avem nevoie de nimic altceva în plus”, explică un instructor de înot.

„Cred că sunt respectate toate normele de igienă şi copilul este în siguranţă, pentru că există salvamar, personal calificat, instructor de înot”, spune un părinte.

Investiţia în Bazinul Olimpic de înot din Braşov a fost de 30 de milioane de lei, iar lucrările au fost recepţionate anul trecut, în luna februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri